ELON Borås har ett stort utbud av belysning ifrån olika leverantörer. Inne i vår butik på Källbäcksrydsgatan i Borås hittar du uppsatta armaturer där du ser vilket sken de avger och om de passar i din tänkta miljö. Våra säljare har god kunskap och guidar dig rätt.

 

Leverantörer belysning

belid_logo3Belid är ett svensktillverkande företag med produktion och kontor i Varberg sedan1974. Idag är vi 169 anställda. På fabriken tillverkar vi belysning för hem, hotell, konferens och offentlig miljö. Produktutveckling inom belysning är av stor vikt för oss, speciellt med tanke på framtidens krav på låg energiförbrukning.
Länk: Belid belysning

belidprodukt

globen_logo_belysning2Globen Lighting (Globen Aktiebolag) grundades 1984 av Anders Hall, som efter mångårig erfarenhet från belysningsbranschen hade slagit sig ner i Svenljunga, strax söder om Borås. Bland de största kundgrupperna finner vi bland annat den el- & fackhandeln, möbel- och inredningsbutiker, inredare & offentlig miljö.
Länk: Globen Light

globenprodukt

ah_belysning_logo2AH BELYSNING är ett familjeföretag som startades 1945. Vi har egen design och tillverkning av en del av våra produkter och vår ambition är att leverera produkter av hög kvalitet, design samt att ligga i framkant när det gäller nyheter. AHs produkter hittar du främst i belysning- och elfackhandeln.
Länk: AH Belysning

ahprodukt

prhome_logo2PR Home Grundades 1983, redan från start fanns en stark uttalad målsättning att skapa ett väl genomtänkt sortiment för återförsäljare som är vår kanal ut till konsument. Då låg tyngdpunkten på bild och ram och många kända Konstnärer har vi samarbetat med genom åren. Idag ligger tyngdpunkten på hembelysning.
Länk: PR HOME

prhomeprodukt

aneta_logo2Aneta Belysning grundades i Växjö 1947 för tillverkning av textillampskärmar. Produktionen skedde till att börja med helt hantverksmässigt. I dag har verksamheten utvecklats till att omfatta hela bredden av belysningsarmatur för hembelysning.
Länk: Aneta

aneta_produkt

konsthantverk_logo2Vi har tillverkat lampor i närmare hundra år. Inte monterat, utan tillverkat på riktigt. Fräst, borrat, pressat och ytbehandlat. Under ett antal år drev vi till och med ett eget glasbruk i Småland för tillverkning av våra lampglas. Precis som det låter så är en lampa från oss ett riktigt hantverk.
Länk:KONSTHANTVERK

konsthantverkprod2

markslojd_logoMarkslöjd har funnits sedan 1963 och sysslade, som namnet antyder, en del med hemslöjdsartiklar innan belysningsverksamheten tog över helt och hållet. Från start handlade det mycket om svarvade lampfötter i trä och skärmar i textil. I princip allt tillverkades i Marks kommun. Huvudkontor och centrallager finns fortfarande kvar i hjärtat av det så kallade ”Textilriket”.
Länk: Markslöjd

markslojdprodukt

karlskrona_lampor_logoKarlskrona lampfabrik grundades 1884 och är Sveriges äldsta armaturfabrik. Lamporna tillverkas fortfarande i fabrikslokalerna från 1899. All belysning tillverkas på hantverksmässigt sätt.
Länk: Karlskrona lampfabrik

karlskronaprodukt

norlys_logo2Norlys AS blev etablerat  1991 och har idag dotterbolag i Sverige, Frankrike, Polen och Italien samt distributörer i många andra europeiska länder. Mellanöstern har också blivit en viktig marknad för Norlys. Nästan all produktion sker vid företagets egna fabrik på 12000m², och har ca 230 anställda.
Länk: Norlys

norlysprodukt

TEDSON led-belysning BoråsTEDSON är belägna i Borås men levererar till hela Sverige. Ett företag där själva kärnan ligger inom den moderna LED-belysningen. Utbudet går ifrån små led-spottar till gigantisk stadiumbelysning. Stort sortiment av LED-belysning inom downlight och ledstrip till t.ex. kök.
Länk: TEDSON Led-belysning

Tedson Downlight LED

rydens_logoBakom varumärket By Rydéns ligger ett familjeföretag som grundades 1958 och har mångårig erfarenhet av lampor och belysning. Vårt huvudkontor ligger fortfarande i Gnosjö på samma plats där det en gång grundades och vi finns med kontor i både Hong Kong och Guangdong.
Länk: By Rydens

byrydensprod

wattveke_logo2Watt & Veke AB är idag ett starkt varumärke inom heminredning. Företaget blev årets företagare i Eskilstuna 2008 och har haft verksamhet här sedan 2003. De senaste åren har företagets produktutveckling och administration varit baserad i Stockholm, lager och logistik har skötts från Eskilstuna. 
Länk: Watt och Veke

wattvekeprod

Koncernen vänder sig mot marknaden för hem och miljö och erbjuder belysningsartiklar såsom jul- & dekorationsbelysning samt trädgårdsbelysning. Vi skall vara kundens förstahandsval genom att erbjuda ett komplett och mycket konkurrenskraftigt sortiment med bästa tänkbara kvalité, service och leveranssäkerhet.
www.konstsmide.se

konstpromo